AMPLIACIÓ DEL MVR

El bon ritme de les obres del Museu de la Vida Rural fa preveure que es podrà inaugurar la tardor vinent

El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí, gestionat per la Fundació Lluís Carulla, ha entrat en la seva fase final d’obres. Dos anys després d’haver engegat un ambiciós procés d’ampliació que en duplicarà els espais expositius, amb la creació d’un edifici annex, i en modernitzarà els discurs museogràfic, amb l’aplicació de modernes tècniques d’exposició, els arquitectes confien en poder inaugurar el nou museu durant la propera tardor.

A dia d’avui l’estructura és acabada i a finals de mes quedarà enllestida l’obra de paleta. Els treballs d’acabats s’espera que finalitzin a principis de juliol. La nova façana, que es convertirà en un dels símbols d’identitat del nou museu, ensenyarà definitivament la cara a finals de juny.

Un cop es doni per finalitzada l’obra civil es procedirà al muntatge de les instal•lacions de la nova museografia. Tant les noves peces ( vitrines, llums...) com els audiovisuals i continguts de la nova proposta museogràfica han entrat en fase de producció. Un cop quedi enllestida la instal•lació de la tecnologia necessària a l’interior de l’edifici es procedirà a fer-ne el muntatge.

Creat l’any 1988 per Lluís Carulla, el Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí ha ocupat durant més de vint anys l’antiga casa pairal de la família Carulla i ha rebut durant aquest temps més de mig milió de visites. En consonància amb l’evolució de la museografia i de les tècniques expositives, la Fundació Lluís Carulla va decidir renovar el Museu doblant-ne l’espai expositiu amb la construcció d’un nou edifici i amb la remodelació de les sales de l’antic. D’aquesta manera, el museu amplia continguts i renova el discurs, però no es desvia de la idea original del seu fundador, que és recollir, preservar i difondre un llegat cultural que ens ajudi a entendre i valorar el present i a millorar el futur.