"Sense pressa" de Jordi Francolí


El músic cantautor de l'Espluga, Jordi Francolí, va presentar el 31 de maig el seu segon disc a l'Església Vella de la població. Titulat 'Sense pressa' i amb el suport de la Fundació Lluís Carulla i el Museu de la Vida Rural, es tracta d'un autèntic treball poètic i musical pel qual l'espluguí ha posat melodia a deu de les poesies del poeta, també espluguí, Mn. Ramon Muntanyola, mestre en gai saber. 'Sense pressa' és un projecte musical que homenatja al poeta i escriptor recollint els poemes que va escriure a mitjans del segle XX quan es trobava fent de rector en petits llogarrets com per exemple els Omells de na Gaia, Senan, Montblanc o la Selva del Camp. El cantautor espluguí ha mantingut en les seves cançons la pronúncia dialectal de transició típica de part de la Conca de Barberà.

El cantautor espluguí va extreure els textos dels llibres 'Obra Poètica' i 'Llocs i focs'. Les cançons mantenen una essència intimista i terrenal que transporta l'oïent a una època rural ja gairebé extingida i que encara resta en la memòria o en l’oblit d’una generació cada cop menys nombrosa.

Jordi Francolí va néixer l’any 1983. El 1989 ingresava a l’Escola de Música de l’Espluga de Francolí on va cursar solfeig, cant coral i violoncel. El 2005 va entrar a formar part del grup “Esclat Gospel” de Manresa, -dirigit per Ramón Escalé. El maig del 2007 ja va treure el seu primer treball com a cantautor, i el 2008 va estrenar un espectacle a l’Auditori de Barcelona com a cantant amb la banda Vallsamba.

El gener del mateix any va entrar a formar part com a tenor al Cor Gospel Jove de l'Aula del Liceu, i el 6 d'agost va inaugurar el Festival Mas i Mas del Teatre Grec de Barcelona amb el grup "Gospel Messengers". El 17 de desembre del 2008 va actuar al Petit Palau de la música de Barcelona com a solista del Cor jove del Liceu. El 26 de març del 2009, amb el grup Gospel Messengers, va actuar al Palau de la Música. El febrer de 2009 va fer una primera presentació del seu últim treball a l’Auditori de la Caixa de Manresa. Ens va deixar en un tràgic accident de trànsit el matí del 7 de juny de 2009.