Martí Artalejo exposa 'Metamorphosis' al Museu


El 26 d’abril es va inaugurar l’exposició Metamorphosis, de Martí Artalejo, al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí. L’acte comptà amb la presència de Carles Duarte, director de la Fundació Lluís Carulla, i Martí Artalejo, el fotògraf de l’exposició.

Martí Artalejo és un fotògraf amb una llarga experiència professional. Autodidacte, freelance i professor, gran coneixedor de tots els mecanismes de la fotografia documental i, sobretot, creativa.

El seu treball està revestit dels més purs elements cinematogràfics: Artalejo crea una successió d’imatges impregnades per un fort discurs seqüencial. Així, Metamorphosis, mostra el canvi d’un ésser en un altre per mitjà del moviment. La fotografia és estàtica, però en aquest cas, per les pròpies imatges seriades, així com pels elements representats, mostra un fort moviment, el qual transforma aquestes imatges en unes imatges purament abstractes. Cossos humans i bitlles es transformen així en formes purament abstractes.

Es produeix la desaparició d’un cos concret en el no-res. En les obres, hi ha un principi i una fi, d’una imatge concreta es passa a una imatge abstracta. Així Artalejo, sempre treballa en sèries, ja que li permet desenvolupar les idees en forma de seqüència. La sèrie li permet integrar el moviment a la imatge fotogràfica estàtica. Per a Artalejo, la fotografia no es limita a ser transmissora de valors estètics, la fotografia esdevé un mitjà per representar idees i vivències personals.

Metamorphosis és una sèrie de vint-i-set fotografies que mostren la maduresa artística de Martí Artalejo, creades arran de la desaparició sobtada dels pares del fotògraf.

MUSEU DE LA VIDA RURAL
Sala d'exposicions temporals de la 3a planta
del 26 d'abril al 25 de maig de 2008

DESCÀRREGUES: