La família i els valors, a debat a l’Espluga de Francolí


La Fundació Lluís Carulla va presentar el dijous 4 de desembre el llibre Família i valors. La institució familiar en temps de canvi, de Lluís Sáez i Giol. L’acte tingué lloc al Casal de l’Espluga de Francolí i comptà amb la intervenció de l’autor de l’obra i Carles Duarte, director de la Fundació Lluís Carulla.

Lluís Sáez és llicenciat en Dret per la UB i en Ciències Polítiques i en sociologia per la UAB; és sociòleg de professió i compagina la dedicació a la investigació social i la consultoria amb la docència universitària. En el seu llibre, Família i valors, analitza la família i els seus valors des del punt de vista històric i sociològic.

L’eclosió actual de noves formes de família planteja seriosos reptes a l’administració pública i també noves i diverses maneres de relacionar-se segons els diferents models familiars. La pluralitat i la diversitat familiars d’avui comporten canvis de valors dins i fora de la família, en reforcen alguns valors més o menys tradicionals i fan que altres entrin en crisi, cosa que sovint fa qüestionar el paper de la família com a transmissora de valors. L’autor ha fet un estudi documentat, obert a tots els punts de vista, interessant i apassionant, a la vegada que proposa criteris raonats i raonables.

L’obra s’inclou dins la col•lecció Observatori dels Valors, una iniciativa de la Fundació Lluís Carulla i la Càtedra Lideratges i Governança Democràtica d’ESADE que pretén promoure la reflexió i el debat entorn dels valors a la Catalunya d’avui. A més de Família i valors, de Lluís Sáez, durant el 2008 s’han publicat dins la col•lecció els següents volums: Mitjans de comunicació i valors, de Ferran Sáez; Treball i valors, de Carlos Obeso i Exclusió social, d’Anna Jolonch i Anglada. Lluís Sáez també és autor, juntament amb Teodor Mellén, del llibre Joves i valors. Què mou els nostres joves?, publicat dins l’Observatori dels Valors.

Carles Duarte i Lluís Sáez
en un moment de la presentació.

Documents relacionats: