Escultures de Jordi Florensa al Museu

L’obra escultòrica més recent de l’escultor Jordi Florensa es podrà veure al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí fins el dissabte 4 d'octubre. La inauguració tingué lloc el passat 5 de setembre a les set de la vespre i, a més de l’artista, hi assistí el director de la Fundació Lluís Carulla, Carles Duarte.

Després d’uns orígens artístics a base de transparències a llapis, de temàtica eminentment crítica, obres en aquarel•la, oli i dibuixos a plomí, els anys 90 Jordi Florensa es llença de ple a l'escultura com a eina principal de la seva expressió artística. Els materials que empra són diversos, des del fang refractari a la fusta ( rami, perer, om, faig...) i la pedra. Els temes li sorgeixen de les pròpies vivències, sentiments i sensacions. Pren cada cop més força l'aspecte de denúncia i crítica del món actual, sense oblidar la vessant positiva i lúdica de la vida diària. Cada idea li suggereix uns materials, una tècnica i un estil, i és aquí on rau la seva autenticitat. Pot passar del figuratiu més acurat, a l'orgànic o l'abstracció total, sempre fidel al que li demana la seva inspiració.

Actualment segueix cercant nous materials i acabats, i expressant lliurement les seves idees. Més enllà del caire eminentment testimonial i reivindicatiu de la major part de les seves obres, per a ell l'art és abans que res bellesa i harmonia. És per això que mai no deixa de sorprendre la qualitat estètica de les seves escultures.

Jordi Florensa va néixer a Barcelona el 1953.

Documents relacionats