L'escultor Jordi Florensa exposarà al Museu


L’Escultor Jordi Florensa presentarà les seves obres al Museu de la Vida Rural a partir del proper 5 de setembre.

Florensa nascut a Barcelona l’any 1953, inicià el seu aprenentatge de l'art a l'Escola Massana d'Arts i Oficis i l’acabà a l'Escola Ondara de Tàrrega graduant-se en Arts Aplicades i Oficis Artístics. Amb una col•lecció de transparències a llapis, de temàtica eminentment crítica, obres en aquarel•la, oli i dibuixos a plomí, exposà per primera vegada al Palau d'Alfons XIII a Barcelona, l'any 1978. Als 27 anys s'instal•là a Granyena de les Garrigues, un poblet de 160 habitants, amb l'objectiu de trobar-hi temps, espai, pau i harmonia, condicions imprescindibles per desenvolupar l'art sense les limitacions que la ciutat imposa.

Als voltants de 1990 es llença de ple a l'escultura com a eina principal de la seva expressió artística. Els materials que empra són diversos, des del fang refractari a la fusta ( ramin, perer, om, faig...) o la pedra. Els temes li sorgeixen de les pròpies vivències, sentiments i sensacions. Pren cada cop més força l'aspecte de denúncia i crítica al món actual, sense oblidar la vessant positiva i lúdica de la vida diària. Cada idea li suggereix uns materials, una tècnica i un estil, i és aquí on rau la seva autenticitat. Pot passar del figuratiu més acurat, a l'orgànic o l'abstracció total, sempre fidel al que li demana la seva inspiració.

Actualment segueix cercant nous materials i acabats, i expressant lliurement les seves idees. Però malgrat el caire eminentment testimonial i reivindicatiu de la major part de les seves obres, per ell l'art és abans que tot bellesa i harmonia. És per això que mai no deixa de sorprendre'ns la qualitat estètica de les seves escultures.

La inauguració de l’exposició serà el proper divendres 5 de setembre de 2008, a les 7 del vespre, a la sala d’exposicions temporals de la quarta planta del Museu de la Vida Rural i comptarà amb la presència de Carles Duarte, director de la Fundació Lluís Carulla, i l’escultor Jordi Florensa.