Exposició de 'Dibuixos il·luminats' de Jean-Jacques Laigre


Ramon Llull, Llibre d’Amic e Amat és una exposició ideada per Josep Palau i Fabre i coordinada per la Fundació Palau de Caldes d’Estrac.

La mostra és un conjunt de vint-i-sis dibuixos il•luminats fets en collages de cartró pintat realçat amb pa d’or, realitzats per Jean-Jacques Laigre a partir de fragments del Llibre d’Amic e Amat. La novetat de les il•lustracions rau no només en el fet que ha creat una gran varietat de colors i formes que les apropa a l’estètica dels còdex medievals, sinó que cada il•lustració inclou íntegre el text de Ramon Llull. En aquest cas, l’il•lustrador es posa al servei de la paraula, conscient que té prou força per ser emmarcada.

El Llibre d’Amic e Amat (1283-1284) és, segurament, l’obra més bella i fascinant de Ramon Llull. És un tractat d’iniciació en la vida ermitana, escrit en forma de versicles, un per cada dia de l’any. Tot el conjunt de l’obra està farcit d’imatges, al•legories, conceptes teològics, d’una gran bellesa i d’una sublim simbologia mística. L’obra s’estructura en forma de diàleg triangular entre l’Amic (que és l’home o Ramon Llull), l’Amat (que és Déu) i l’Amor (que en ocasions apareix personificat).

MUSEU DE LA VIDA RURAL
Sala d'exposicions temporals de la 3a i 4a plantes

Del 25 de gener al 24 de febrer de 2008

DESCÀRREGUES:
Amb la col·laboració de: