PECES DESTACADES: tupí

.
Tupí
Núm. inventari: MVR3052
Terrissa (terra cuita)
Dimensions: 14 x 12 cm.
Diàmetre de la boca: 9 cm.
Segle XIX
Foto: MVR

Olla petita realitzada en terra cuita i amb una sola nansa. S'utilitzava per a l'elaboració de la tupina, un conjunt de trossos de carn (normalment porc) cuits i confitats en oli o llard per a la seva conservació. A diferència d'altres conserves la tupina pot deteriorar-se per l'acció de la llum i és per això que es realitzava amb aquests recipients especials. Els trossos de carn cuits es col·locaven dins del tupí i es cobrien d'oli o llard que, un cop pres i tapat, permetia la seva conservació.

Aquest tupí es troba en l'exposició permanent a la segona planta del Museu de la Vida Rural, dins la secció de la cuina. Actualment però forma part de l'exposició Oficis Enrajolats i es troba ubicat a la secció "ollers, gerrers, escudellers".