Es presenta a l'Espluga el primer volum de la Història de la Conca de Barberà.


El dissabte 6 de desembre es presentà a l'Espluga el primer volum de la Història de la Conca de Barberà, dedicat a la història de l'art de la comarca. Els coordinadors del volum han estat Joan Fuguet i Carme Plaza.

La Conca de Barberà ja ha editat el primer volum d'una col·lecció sobre la història de la comarca, que estarà formada inicialment per quatre volums. El primer volum de la 'Història de la Conca de Barberà', de 500 pàgines a tot color, està dedicat a la història de l'art, des de l'art romànic fins al contemporani. Vint especialistes han participat en la publicació d'aquest primer volum, del qual se n'ha fet una tirada de mil exemplars -la meitat es donaran a biblioteques, entitats i centres educatius, i la resta es posaran a la venda, a un preu de 30 euros. El segon volum, que tractarà sobre prehistòria i història antiga, ja és a impremta i sortirà publicat l'any vinent.

Aquest primer volum ha estat editat per Cossetània Edicions, en una col·laboració conjunta entre el Consell Comarcal de la Conca de Barberà i la Diputació de Tarragona, i l'assessorament científic del Centre d'Estudis de la Conca de Barberà. Una característica del primer volum és que tracta la història de l'art per temàtiques, i no per èpoques. A banda de grans blocs com l'arquitectura, l'escultura i la pintura, el llibre inclou els mal anomenats "arts menors", com l'argenteria, l'arquitectura industrial i la popular. Així surten reflectits des de pous de glaç i molins paperers, fins a cabanes de pedra seca i marges de camins. També s'hi pot trobar informació inèdita, com per exemple plànols d'esglésies barroques.

Documents relacionats: