Entrega dels Premis Baldiri Reixac


La Fundació Lluís Carulla va lliurar el diumenge 1 de juny els XXX Premis Baldiri i Reixac en la modalitat d’alumnes. En aquest acte s’entregaren 70 premis a alumnes de 700 euros cadascun i 2 premis destinats a experiències que fomenten l’ús de la llengua de 2.000 euros cadascun.

Els premis a alumnes són atorgats a treballs escolars fets en català pel seu contingut i qualitat. L’import del premi es destina a llibres o materials didàctics en català escollits pels alumnes guardonats. Dins de la modalitat a alumnes s’atorguen dos premis a experiències realitzades per alumnes per fomentar l’ús de la llengua catalana, fruit d’un projecte global per intensificar i assolir plenament l’ús del català més enllà de l’activitat acadèmica amb la iniciativa i el guiatge d’un o més professors, amb implicació de la comunitat educativa.

Els Premis Baldiri Reixac intenten estimular i reconèixer la qualitat en la tasca i la fidelitat lingüística de les escoles catalanes i de les persones que integren la comunitat educativa del país. L’edició d’enguany té una dotació total de 126.200 euros repartits entre els 91 premis que s’atorguen.

El lliurament de premis als alumnes comptà amb la presència de l'expresident Jordi Pujol. El lliurament de premis a escoles, mestres i professors es va realitzar el 3 de juny al Palau de Pedralbes. L’acte va ser presidit pel president de la Generalitat, José Montilla.






DESCÀRREGUES: